UNTUK SAHABAT DARI NEGARA JIRAN SEPERTI SINGAPORE, BRUNEI, INDONESIA PEMBAYARAN BARANG BOLEH DILAKUKAN MELALUI WESTERN UNION DAN PAKET DIKIRIM MELALUI EMS NATIONAL COURIER

Contact:
Admin Blog
Hp: 0138842498
Whatapps: 0138833342

Tuesday, July 28, 2009

Geliga Ikan Palian

SAMPLE IKAN PALIAN DARI http://www.sosrhino.org/news/fieldreport_06_2004.php

Dipercayai raja ikan akan menelan batu batu tertentu yang hanya dikenali dan dapat dilihat oleh raja ikan untuk kegunaan tertentu. Manusia biasa tidak akan menjumpai batu tersebut sebelum ditelan oleh raja ikan kerana alamnya dari alam ghaib. Batu geliga di atas didapati oleh seorang sahabat dari perut ikan palian yang telah mati. Anehnya ikan tersebut tidak reput sehingga lah batu geliga tersebut dikeluarkan dari perutnya. Geliga di atas telah di scan oleh seorang guru yang arif dan katanya batu ini berkhasiat untuk penarik rezeki, digunakan dalam perubatan, dan mampu membuatkan pemiliknya halimunan atau kebal dalam keadaan terdesak!! Untuk yang berminat mahar tebusnya cuma RM555

Kembara Menyusur Sungai Hutan

Pada April tahun 2009, Saya dan bapa saudara yang lebih muda dari saya telah menyusur sebuah sungai dikawasan pedalaman di tamparuli sabah. Misi kami ialah melihat dan menikmati keindahan alam, dan kalau bernasib baik boleh berjumpa khazanah alam. Dalam perjalanan kaki yang mengambil masa 6 jam itu kami telah menemui rahsia alam seperti di bawah! :)

1.Air terjun yang cantik. Bila mandi di sini terasa seperti mendapat terapi dari syurga :)


2.Binatang pelik yang saya hampir2 terpijak kerana menyamar sebagai daun.


3. Lesung Batu semulajadi. Orang bangsa dusun memanggilnya 'Tosung Tambaig'! Dipercayai lesung pelik ini boleh menghuru harakan iklim!

3. Batu makan Batu! Kami cuba mengangkat batu ini sebagai cendera kenangan dari hutan, tapi ternyata ianya terlalu berat untuk kami :)


Dan kepulangan kami disambut oleh binatang pelik ni... :)

Monday, July 27, 2009

Sepasang Keris Mystery
Hanya untuk tatapan. Berusia ratusan tahun dan beraura tinggi. Khasiat yang besar dalam perubatan tradisional :)


Duit Syiling Mystery


Duit syiling Cina keluaran 1988 ini datang secara ghaib kepada saya. Setakat ni tiada petunjuk untuk kegunaan syiling ni, tapi menurut seorang guru, boleh digunakan sebagai ibu duit..

Babi menjadi BatuPada tahun lepas saya telah dihantar untuk menjalankan tugas di kawasan pedalaman di keningau Sabah. Pada kesempatan itu saya sempat singgah di satu kawasan yang menjadi lagenda yang mana terdapatnya batu yang dipercayai babi yang telah menjadi batu. Pada satu ketika dahulu terdapatnya babi atau raja babi yang bersaiz sangat besar dari babi biasa yang bermaharaja lela dikampung tersebut. Oleh kerana tidak tahan dengan gangguan babi tersebut, sekumpulan pemuda kampung telah menjejak babi tersebut. Ternyata babi ini susah ditumpaskan kerana mempunyai kuasa mistik, tapi akhirnya tumbang juga setelah ditewaskan oleh seorang dari kumpulan itu yg mempunyai kebatinan tinggi. Babi itu kemudiannya dibawa kesungai dan dilapah. Oleh kerana saiz babi itu sangat besar, maka kumpulan itu meninggalkan sementara bangkai babi itu disungai untuk memanggil lebih ramai org kampung untuk mengangkut babi tersebut. Tetapi anehnya sekembalinya mereka dari kampung, babi yang mereka telah lapah itu telah bertukar menjadi batu dan masih kelihatan sehingga ke hari ini. Oleh kerana dimakan waktu dan terhakis oleh banjir sungai batu ini semakin tidak menyerupai babi..

Sunday, July 26, 2009

Wang SukarnoWang sukarno ini melengkung apabila diletak di atas tangan. Disimpan didalam dompet/wallet sebagai ibu duit. Kepada yang berminat RM200 untuk sepasang duit unik ini.

Thursday, July 23, 2009

Zamrud colombiaZamrud colombia asli. Saiz cincin 18. Dimaharkan RM120 sahaja.