UNTUK SAHABAT DARI NEGARA JIRAN SEPERTI SINGAPORE, BRUNEI, INDONESIA PEMBAYARAN BARANG BOLEH DILAKUKAN MELALUI WESTERN UNION DAN PAKET DIKIRIM MELALUI EMS NATIONAL COURIER

Contact:
Admin Blog
Hp: 0138842498
Whatapps: 0138833342

Tuesday, July 28, 2009

Geliga Ikan Palian

SAMPLE IKAN PALIAN DARI http://www.sosrhino.org/news/fieldreport_06_2004.php

Dipercayai raja ikan akan menelan batu batu tertentu yang hanya dikenali dan dapat dilihat oleh raja ikan untuk kegunaan tertentu. Manusia biasa tidak akan menjumpai batu tersebut sebelum ditelan oleh raja ikan kerana alamnya dari alam ghaib. Batu geliga di atas didapati oleh seorang sahabat dari perut ikan palian yang telah mati. Anehnya ikan tersebut tidak reput sehingga lah batu geliga tersebut dikeluarkan dari perutnya. Geliga di atas telah di scan oleh seorang guru yang arif dan katanya batu ini berkhasiat untuk penarik rezeki, digunakan dalam perubatan, dan mampu membuatkan pemiliknya halimunan atau kebal dalam keadaan terdesak!! Untuk yang berminat mahar tebusnya cuma RM555

Kembara Menyusur Sungai Hutan

Pada April tahun 2009, Saya dan bapa saudara yang lebih muda dari saya telah menyusur sebuah sungai dikawasan pedalaman di tamparuli sabah. Misi kami ialah melihat dan menikmati keindahan alam, dan kalau bernasib baik boleh berjumpa khazanah alam. Dalam perjalanan kaki yang mengambil masa 6 jam itu kami telah menemui rahsia alam seperti di bawah! :)

1.Air terjun yang cantik. Bila mandi di sini terasa seperti mendapat terapi dari syurga :)


2.Binatang pelik yang saya hampir2 terpijak kerana menyamar sebagai daun.


3. Lesung Batu semulajadi. Orang bangsa dusun memanggilnya 'Tosung Tambaig'! Dipercayai lesung pelik ini boleh menghuru harakan iklim!

3. Batu makan Batu! Kami cuba mengangkat batu ini sebagai cendera kenangan dari hutan, tapi ternyata ianya terlalu berat untuk kami :)


Dan kepulangan kami disambut oleh binatang pelik ni... :)

Monday, July 27, 2009

Akik Mata RimauBerkhasiat untuk penggerun, pemanis dan penunduk. - TELAH DITEBUS

Sepasang Keris Mystery
Hanya untuk tatapan. Berusia ratusan tahun dan beraura tinggi. Khasiat yang besar dalam perubatan tradisional :)


Duit Syiling Mystery


Duit syiling Cina keluaran 1988 ini datang secara ghaib kepada saya. Setakat ni tiada petunjuk untuk kegunaan syiling ni, tapi menurut seorang guru, boleh digunakan sebagai ibu duit..

Geliga EmbunDiperolehi dari daun keladi pada pukul 3 pagi. Khasiatnya besar dalam perubatan.

?Batu Berwafak

Tidak diketahui apakah nama sebenarnya batu ini. Terdapat unsur besi dan batu serta berkalimah. Berkhasiat untuk pagar ghaib dan penarik rezeki dari 4 penjuru angin. RM499

Babi menjadi BatuPada tahun lepas saya telah dihantar untuk menjalankan tugas di kawasan pedalaman di keningau Sabah. Pada kesempatan itu saya sempat singgah di satu kawasan yang menjadi lagenda yang mana terdapatnya batu yang dipercayai babi yang telah menjadi batu. Pada satu ketika dahulu terdapatnya babi atau raja babi yang bersaiz sangat besar dari babi biasa yang bermaharaja lela dikampung tersebut. Oleh kerana tidak tahan dengan gangguan babi tersebut, sekumpulan pemuda kampung telah menjejak babi tersebut. Ternyata babi ini susah ditumpaskan kerana mempunyai kuasa mistik, tapi akhirnya tumbang juga setelah ditewaskan oleh seorang dari kumpulan itu yg mempunyai kebatinan tinggi. Babi itu kemudiannya dibawa kesungai dan dilapah. Oleh kerana saiz babi itu sangat besar, maka kumpulan itu meninggalkan sementara bangkai babi itu disungai untuk memanggil lebih ramai org kampung untuk mengangkut babi tersebut. Tetapi anehnya sekembalinya mereka dari kampung, babi yang mereka telah lapah itu telah bertukar menjadi batu dan masih kelihatan sehingga ke hari ini. Oleh kerana dimakan waktu dan terhakis oleh banjir sungai batu ini semakin tidak menyerupai babi..

Cincin berdiriCincin ini permatanya geliga kelapa dari kelapa buta. Dihadiah guru kepada saya. Khasiatnya besar dalam perubatan dan penarik rezeki dari 4 penjuru angin. Jika cincin ini serasi dengan tuannya, cincin ini mampu berdiri tanpa jatuh jika tidak dijatuhkan dengan sengaja. Tapi kalau tidak serasi, sampai bila2 pun cincin ini tidak akan berdiri :)

Sunday, July 26, 2009

Pen sukarnoKeris dalam pen ini dipanggil Pen Sukarno. Diwafak khas untuk penunduk agar org atasan atau orang bawahan di pejabat bisa mendengar kata dan tunduk dengan kita. Ia juga berfungsi sebagai pagar ghaib, penyeri, pelaris dan untuk rezeki.Amat sesuai untuk sahabat yang bekerja di pejabat. Mahar hanya RM80.

Cicak mystery

Pada tahun lalu saya telah dipindahkan bertugas disebuah daerah di keningau sabah. Sebelum saya berpindah ke rumah saya sekarang saya duduk menyewa di atas sebuah kedai. Seminggu selepas saya tinggal di rumah sewa itu, saya dikunjungi banyak cicak. Berbanyak2 cicak itu salah satunya ekor bercabang seolah2 ketua kepada yang lain. Tiap2 malam cicak bercabang dan geng2 dia ni menemani saya dalam bilik seoalah2 sangat jinak, malah saya boleh beri makan mereka serangga yang berterbangan di bilik. Saya biarkan sahaja mereka bermain. Pada satu malam saya bermimpi seseorang yang tak jelas kelihatan mukanya, menyuruh saya beli nombor bertuah. Pada esoknya tanpa fikir banyak saya beli nombor yang disuruh dalam mimpi dan ternyata tidak menghampakan :)

???Batu Bentuk Gigi

Pada 3 minggu lepas malam jumaat pada saat catatan ini dibuat saya telah bermimpi ada orang menyuruh saya memeriksa belakang tayar kereta saya kerana terdapatnya geliga. Dalam mimpi saya itu saya diperlihatkan geliga sebesar saiz bola pingpong dan berwarna putih. Pada saat saya terbangun saya sempat melihat jam, menunjukkan pukul 3 pagi. Oleh kerana rasa hairan dengan mimpi saya, saya langsung periksa tempat yang ditunjukkan dalam mimpi saya, tapi hampa sebab tak jumpa apa2 pun setelah memeriksa beberapa kali. Anehnya pada hari esoknya saya periksa lagi ditempat yang disuruh dalam mimpi, dan saya menjumpai batu seperti terpapar diatas. Saya pasti saya tak jumpa apa2 ditempat itu semasa saya periksa pada malam saat saya bangun. DAn ternya batu ini tidak seperti dalam mimpi saya, ia berbentuk ?gigi/?taring. Mungkin batu ini hanya batu biasa... saya saja simpan untuk kenangan hehe :)

Buntat Siput

Geliga siput dikatan mampu bergerak didalam air asam. Dipercayai berguna untuk perubatan, pelaris dan penarik rezeki.

Cincin Delima Pusaka

Cincin ini dihadiah sifu guru kepada guru saya. Kini cincin ini dihadiah guru kepada saya. Kata guru, dengan amalan tertentu cincin ini akan bergerak, menyala dan menukar air dalam gelas kepada warna merah jika diletakkan dalam air pada malam jumaat. Khasiatnya, untuk pelarisan, dan rezeki. Apa pun cincin ini disimpan saya sebagai koleksi sahaja tanpa mengamalkan amalannya. Dipaparkan hanya utk sharing :)

keris berwafak

keris berwafak sepasang dan bonus keris berwafak dibalut sarung merah. Digunakan untuk pelaris, pagar ghaib dan rezeki. RM89 untuk ketiga2nya.

Tongkat Nabi Muhammad

Tongkat ini berukuran lebih kurang 15 cm. Berguna untuk pelaris, rezeki dan sebagai pagar ghaib. Dimaharkan hanya RM80

Buntat Besi

Orang indonesia memanggilnya sebagai buntat besi. Digunakan sebagai syariat untuk kekebalan. Mahar RM399

?????

Tidak diketahui apakah benda ini. Berbentuk lonjong bujur dan seakan akan sejenis logam. Datangnya secara tiba2 tidak diketahui datang dari mana.

Geliga Lipan


Geliga lipan sepasang dan kecil dalam paparan di atas terhasil daripada air liur lipan , dan selalunya ditemui atau didapati dalam keadaan bentuk seperti di atas, saiz kecil dan sebesar kacang hijau. Geliga lipan yang bersaiz besar dan berbungkus kuning di atas pula didapati oleh guru saya dalam perut lipan. Geliga ini ternyata pelik sedikit dimana ianya terdapat dalam perut dan bukan terjadi dari air liur??? Menurut guru, dengan amalan tertentu geliga dalam perut lipan ini boleh ??beranak setiap genap 4o hari dan mampu tembus pandang. Pada saat ini geliga ini telah dihadiah guru kepada saya. Saya hanya menyimpannya sebagai koleksi tanpa mengamalkan amalannya :) Maaf gambar sebenar geliga perut lipan tidak boleh diambil gambarnya. Saya hanya boleh paparkan dengan bungkusan kuningnya untuk perbezaan saiz geliga lipan yang biasa. Maaf sekali lagi, geliga ini tidak dijual, hanya untuk sharing.

Wang SukarnoWang sukarno ini melengkung apabila diletak di atas tangan. Disimpan didalam dompet/wallet sebagai ibu duit. Kepada yang berminat RM200 untuk sepasang duit unik ini.

Thursday, July 23, 2009

Zamrud colombiaZamrud colombia asli. Saiz cincin 18. Dimaharkan RM120 sahaja.

Pedang Pusaka

Pedang pusaka ini telah diperolehi daripada seorang tua dalam lingkungan 80 tahun. Dahulunya pedang ini digunakan dalam perubatan, dan diakui telah ?memenggal puluhan jin. Jika disantau orang atau disihir, pedang ini akan memberikan tanda atau reaksi tertentu. Tidak diketahui berapakah usia sebenarnya pedang ini tapi menurut seorang guru, usianya mencecah ratusan tahun. uniknya pada hujung pedang ini, terdapat seakan2 kawasan yang berkarat. Pucuk pedang ini dikatakan mampu menembusi ilmu kebal. dimaharkan RM999