UNTUK SAHABAT DARI NEGARA JIRAN SEPERTI SINGAPORE, BRUNEI, INDONESIA PEMBAYARAN BARANG BOLEH DILAKUKAN MELALUI WESTERN UNION DAN PAKET DIKIRIM MELALUI EMS NATIONAL COURIER

Contact:
Admin Blog
Hp: 0138842498
Whatapps: 0138833342

Monday, March 29, 2010

DelimahSafir ceylonTIDAK JADI DIJUAL- KARNA KINI IA SUDAH DIUPGRADE DARI SEGI MISTIS OLEH GRANDMASTER.

Kecubung Ais

Benda kecil ini dinamakan Mustika Kecubung Ais. Didapat oleh abang angkat ketika dalam pertapaan. Walaupun kecil sekecil beras tp auranya sangat kuat bro, sehingga kalau dipegang dgn hujung jari auranya akan menyengat langsung dan jari jadi terketar2. Uniknya bila direndam dalam air sejuk yg ada ais, ia akan bertukar warna dari putih susu menjadi merah pink. Kalau air suhu bilik tak akan ada perubahan apa2.

Mustika Hitam
Mustika yg mengeluarkan cecair merah ini adalah asalnya kepunyaan abang angkat saya dari kalimantan. Benda ini didapat beliau ketika dalam pertapaan. Kalau direndam dalam air ia akan mengeluarkan cecair merah. Benda ini asli dan tidak dibuat2. Bila diletak atas tapak tangan auranya akan terasa langsung sehingga meremang bulu tangan. Ada keindahan lainnya yg tidak dinyatakan disini.

UPDATE! - TELAH SAYA HADIAHKAN KPD SEORANG RAKAN YG BAIK HATI.

Friday, March 26, 2010

? Geliga Siput Lokan

Benda ini dijumpai oleh istri saya dalam siput lokan ketika mengusahakan lokan utk dijadikan hidangan. Saya tak tau benda ini sebenarnya ?mutiara yg belum jadi atau geliga, tapi dalam sebaldi besar lokan itu cuma sebiji ja yg ada benda ini.

Wednesday, March 24, 2010

Geliga Embun


Ini adalah geliga embun sepasang yg dijaga oleh dua puteri adik beradik. geliga ini didapat oleh abang angkat saya dari kalimantan dari gigi sungai. Ternyata geliga embun ini lebih mantap powernya dari geliga embun saya yg sebelumnya tapi tak sampai lah power geliga embun gred 1. Saudara waliqudus dari blog sebelah ada menyatakan, air geliga embunnya diminati oleh semut2, dan ternyata sama dengan apa yg saya alami yg mana air geliga embun ini akan dihurung semut jika tidak bertutup. Air rendaman geliga juga akan menjadi agak lekit dari air biasa, dan amat mujarab sekali utk ubat mata dan diakui sendiri oleh isteri saya yg yg selalu menggunakannya utk mata yg sakit. selain itu jika g.embun ini diangkat dari air, ternyata seakan2 ada lendir pada permukaan geliga jika geliga dipicit2.

Saturday, March 20, 2010

keris Nagasirna (Koleksi Peribadi)


keris jalak Jantan (koleksi Peribadi)


Untuk Feng sui baik


siling North Borneo 1 sen 1887


Intan Tarikan Tak Jadi


mirah delimah

Didapat oleh abang angkat dari seekor ular jelmaan ketika bertapa. Ia jenis delimah mirah tapi masih muda. koleksi Peribadi.

Mustika Lipan

lain dari geliga lipan yang lain. Mustika ini didapat oleh abang angkat saya ketika penjelajahannya di alam goib. Menurutnya ia kepunyaan raja lipan, dan bisa beranak! Kalau tau cara jaga kununnya tembus pandang malah mustika ini menurutnya boleh bergerak sendiri pada masa tertentu! Saya cuma simpan sebagai koleksi berharga. Maaf hanya utk sharing ya.

Cincin Pengobatan

Berkhasiat besar dalam pengubatan Alternatif dan Pengasihan serta pemanis. RM250

Cincin Badar asem


Batu yg cantik dan asli. Baik untuk menenang minda, menteram kan perasaan, keberuntungan dan penaik karisma. RM500

geliga embun dalam Batu sungai berlubang


Friday, March 19, 2010

??geliga semut hitam


Geliga ini ditemui sendiri oleh istri saya pada pagi jumaat di dalam rumah ketika mengemas. Beliau telah melihat sekumpilan semut hitam sdg menjinjing sesuatu dan pabila dhampiri dijumpailah geliga ini. benda ini telah diuji dan ianya batu jernih dan bkn selika

Batu serai

Batu ini saya temui dalam perdu rumpun pokok serai. Serai tu tak berbunga pun, alkisahnya semasa saya nak pindahkan serumpun serai dibelakang rumah saya ke tempat lain saya terjumpa batu ini. Menurut guru yg pernah melihat benda ini, kasiatnya adalah utk pemanis dan keberuntungan. RM250.

keris Mengobat


Pemilik asal keris ini adalah sahabat saya berbangsa filipina yg juga pengamal perubatan alternatif. Dianggarkan keris ini berusia 90an tahunan dibuat dari jenis besi lama. Mempunyai panjang sekitar sejengkal dan boleh dibawa kemana2. Ia punya 3 kadam pada keris. Digunakan utk pengobatan dan pendinding.