UNTUK SAHABAT DARI NEGARA JIRAN SEPERTI SINGAPORE, BRUNEI, INDONESIA PEMBAYARAN BARANG BOLEH DILAKUKAN MELALUI WESTERN UNION DAN PAKET DIKIRIM MELALUI EMS NATIONAL COURIER

Contact:
Admin Blog
Hp: 0138842498
Whatapps: 0138833342

Monday, May 24, 2010

keris Berdiri Tanpa Sarung


Keris Berdiri tanpa sarung dalam simpanan ini didapat dari teman paranormal. Ia adalah keris purba dari Zaman Singosari.

Info:
Nama : Naga Tapa Singosaren
Usia : sekitar 600-650 tahun
Khadam : Orang Tua dari golongan kyai
Tangguh : Singosari
Pamor : Brintik-beras wutah
dapur : Naga Tapa
empu : Supo Jati
Khasiat/fungsi : Perlindungan, mengamankan pusaka yg lain. kerezekian , etc
Kelebihan : Berdiri tanpa warangka tegak dan terbalik dalam jangka masa yg lama malah juga boleh berdiri di atas cermin/kaca, kadang2 berbau hamis..

mustika ubur ubur


Tenggelam di air tawar dan mengapung di air masin. Itulah batu ubur2 yg dimiliki oleh seseorang. ada yg mengatakan jika batu ubur ubur gred 1 akan kelihatan seperti ada benda hidup didalam mustika yg menyerupai ubur2. Menurut ownernya msutika ini siap di tes dilaut yg mana pemiliknya akan mampu berjalan di atas air laut dengan bantuan mustika ini! Believe it or not????!

Saturday, May 22, 2010

Geliga Besi ?kursaniDitemukan pada tanggal 20/may disebuah pulau. Ditemukan disuatu kawasan terpencil dimana kawasannya berselut dan berlumpur. Ketika ditemui hanya batunya sahaja kelihatan, karna kelihatan agak aneh lalu dibawa pulang. Pada saat dibersihkan, rupa2nya batu ini menyimpan rahsia , iatu terdapatnya sesuatu dari dalam batu ini. Setelah diteliti rupanya ia adalah sejenis besi yg bersarang dalam batu ini. Dari segi mistisnya benda ini berkadam dan dipercayai berkhasiat utk kekuatan dan....

Friday, May 14, 2010

Keris Nogo Siluman


Keris dari kategori purba yg didapat dari teman paranormal dari indonesia.

Nama keris: Nogo Siluman
usia: 600 tahunan
tangguh: Majapahit Sepuh
Pamor: Ular lilit
empu: Sapogati
Kasiat: Pelindung, Rezeki
keanehan: kadang2 bergerak2 pada malam Jumaat kliwon, dan bisa terbang pergi dan balik pada subuhnya
kadam: Org Tua dari golongan Kyai


TELAH DITEBUS!

keris Mini Lamakeris mini pakaian guru juga bapak angkat saya. Kerisnya sepasang dan termasuk dalam kategori keris purba.

Wednesday, May 5, 2010

Keris Walisongo 9


Keris ini didapat dari makcik yg sama saya ambil keris junjung derajat dan di beri bersama ketika itu. Telah disimpan 5 generasi tetapi akhirnya diberi kepada saya karna dah nasib badan :) Sebelum ni pernah ditawar ribuan ringgit tapi tidak diberi karna alasan mau menjaga harta keturunan. Tapi akhirnya dilepas pulak ke saya setelah makcik itu mengalami gangguan aneh dari keris ini. Yg terakhir sekali keris ini mengamuk sehingga runtuh alamari menyimpan keris ini dan keluar asap dari hujung bilah... Mak ai..

UPDATE

Perhatikan Pembentukan "bayangan manusia" pada pamor kris ini

kelihatan seperti pendekar berjanggut :)

keris junjung derajat
Sudah disimpan 5 generasi oleh seorang makcik sebelum diturunkan kepada saya karna tak sanggup nak jaga . Pamornya unik dan se akan2 berpasir. Punya haruman tersendiri. Berkadam.