UNTUK SAHABAT DARI NEGARA JIRAN SEPERTI SINGAPORE, BRUNEI, INDONESIA PEMBAYARAN BARANG BOLEH DILAKUKAN MELALUI WESTERN UNION DAN PAKET DIKIRIM MELALUI EMS NATIONAL COURIER

Friday, March 30, 2012

Obsidian Blue TERMAHAR!



Contoh raw blue obsidian


Terbuat dari silica pasir dari gunung berapi yg mana telah mmengalami pemanasan melampau dan penyejukan yg cepat. terdapat dalam pelbagai warna , namun blue obsidian adalah rare. Blue obsidian yg ini adalah natural. berhati2 dgn produk palsu kerana blue obsidian sgt mudah utk disintetikan.

TERMAHAR!
SIZE JUMBO!

Thursday, March 29, 2012

CINCIN JAGAD BUMI (TERMAHAR)

upclose- sudah mula tembus cahaya

hijau tua



PEMBERIAN SEORANG GURU. kuat auranya dan batu hidup kerna makin lama dipakai warnanya berubah menjadi makin crystal dan cantik, kalo berinat hubungi admin. Boleh runding maharnya. Berpatutan dan munasabah. Tq

TERMAHAR!

Tuesday, March 27, 2012

TERMAHAR KPD TEMAN DARI BRUNEI. tq

Dari kiri: akik (ada campuran besi dan besi kuning(pyrite), akik yahman merah, akik hijau dan zamrud air




dari kiri : baiduri, akik haji antik, garut pancawarna, garut, akik gambar, alexandrite, topaz, akik naga, akik sumur dan akik junjung derajat

geliga air (besar), g. lipan, g.semut dan mutiara air. Kesemuanya alami dan hidup. (warna berubah2 seiring waktu)


mustika es

Sunday, March 18, 2012

SAIS CINCIN BESAR?



Kadangkala kita membeli cincin tetapi saisnya terlalu besar dan tidak muat dijari yg kita kehendaki, Malah kekadang kita nak ejas sais pon tukang cincin takut nak ejas, masalah silver tak tulen la itu lah dan inilah alasannya. Apa pun sahabat2 boleh cuba kaedah ini , dan masalah anda akan tertuntas. Cari benang yg sesuai, jgn yg terlalu kasar dan cepat kusam. cuba cari yg licin. kemudian lilitkan pada tangkai cincin seperti gambar di atas dan ejas sehingga sesuai dengan sais jari anda. Semoga membantu dan selamat mencoba!

Saturday, March 17, 2012

Koleksi pribadi Geliga Air



Koleksi pribadi geliga air ini kesemuanya didapat sendiri atau penemuan sendiri oleh ahli keluarga sy. Sebelummnya sy ada alamat mimpi akan mendapat geliga2 air. setelah beberapa lama kemudian geliga air ini datang sendiri kepada sy melalui org2 terdekat, yakni keluarga sendiri. Lihat lah saisnya berlainan bentuk umpama adik beradik. dan yg paling kecil hampir sebesar sebutir pasir. Koleksi ni tak dimaharkan, kalo nak sy akan beri geliga air yg lain. Sy ada beberapa biji stock yg lain yg juga datang secara mistik.

Tuesday, March 13, 2012

Monday, March 12, 2012

MUSTIKA BIRU LAUT (TERMAHAR!)






Cincin ini pemberian seorang sahabat suatu ketika dahulu. katannya asal usul didapat dsebuah pantai di negeri jiran (indon). Dapat secara mistik lah tu. Auranya pulah, fuhhh! nyaman sekali tuan. Biarlah anda sendiri rasakan, Batu ini Alami asli dan berkasiat. Permata ini berwarna biru seperti laut yg jernih dan sgt dalam. Sgt indah sekali. Perhatikan shj gambarnya. Utk peminat permata, lihatlah dan tenunglah. MAkin ditenung makin nak tenung lagi hehe. Diikat pula dgn silver tebal dengan berlian swiss keliling. Pernah ditawar teman sebelum tapi masa tu masih seronok nak pakai. Namun kini jika ada sahabat yg betul2 berminat sy lepas dgn mahar RM1200. Boleh runding lagi kalu betol2 berminat. Silakan shj.

SPECIAL OFFER RM700!!!!
NAK LEPAS CEPAT!!
TEBUS SEBELUM HARGA NAIK BALIK. TQ

Friday, March 9, 2012

BARANG2 MISTIK TEMAN

Panca Delima
Auranya kuat namun masih memerlukan perawatan.

MUTIARA AIR
Asalnya ditemukan dari celah2 akar bakau oleh teman, setelah disimpan bilangannya semakin bertambah. Warnanya putih susu tapi boleh mengubah jadi jernih bening dan transparent. Perhatikan mutiaranya terbentuk dari pelbagai sais. Sgt baik utk pelaris, pemanis/pengasihan dan pengubatan.


MUSTIKA BERAS

Ditemui sendiri pemilik dari simpanan beras. Bukan barang 2nd hand. Auranya mantap dan yg pastinya berkasiat serta "rare". Mustikanya hidup dan boleh berubah warna.


KEPADA SESIAPA YG BERMINAT DGN BARANG2 DIATAS, SILA HUBUNGI PEMILIK SAUDARA JEFF ATAU MASNIA HP 0143724128

Sunday, March 4, 2012

JADE NEFRITE (TERMAHAR!)

Hijaunya sangat segar dan menawan. Digemari terutamanya oleh chinese kerana dipercayai baik utk kesihatan dan menarik hoki@keberuntungan. Batu menarik dan berkualiti.

TERMAHAR!

Saturday, March 3, 2012

FIRUS PERSIA URAT KURSANI? PLATINA (TERMAHAR!)


salah satu koleksi pribadi sy ni. Batu antik firus yg ada urat logam, ada yg menyebut urat kursani dan ada juga yg menyebut mungkin platina?? namun batu permata ini unik, dan mempunya getaran tenaga . Bereakssi dgn magnet.

TERMMAHAR!

Friday, March 2, 2012

KECUBUNG ASIHAN (TERAHAR!!)

Ini adalah permata yg sgt cantik dgn kualitas gred AAA++ dari jenisnya. Warnanya sekata , lembut, menawan. sgt bersih isinya dan susah nak dapat kualitas yg sebegini. Auranya sgt lembut dan menimbulkan aura pengasihan yg kuat. Ia juga dpercayai dapat meningkatkan kepekaan sixth sense, meneutral aura negatif, perlindungan dari aura kotor dan lain2. Permata ini adalah kolektor item dan cuma ada satu ini sahaja. Sila hubungi admin jika berminat.

TERMAHAR!

MUSTIKA ES (TERMAHAR)


Mustika yg unik sebening air yg jernih, namun air yg tenang jgn disangka tiada buaya hehe. Permata ini adalah permata alami dan mempunyai aura yg sgt sejuk. Sgt sesuai utk pemakai yg panas baran. Ia menenangkan fikiran agar menjadi lebih positif, bersifat penyembuh seperti air yg menjadi universal medium penyembuhan , menarik rezki, memudahkan pergaulan dan pesona diri. Sesuai utk sesiapa shj tanpa mengira bangsa dan agama. Jika berminat sila hubungi admin

AKIK SUKABUMI GRED AAA++ @(WHITE CHALCEDONY) -TERMAHAR!




Barang baru masuk ni. Namanya akik SUKA BUMI atau nama lainnya akik anggur spirtus atau (WHITE CHALCEDONY) GRED AAA++. Permatanya seputih awan dgn warna sekata mengkristal, serta mempunya bias cahaya yg unik. bersifat membuka aura diri dan pesona dalaman, pengasihan dan menarik keberuntungan. baik utk peniaga atau seller man, atau sesiapa shj yg ingin memiliki permata ini. Berminat??

TERMAHAR!